Hotel luat la ţintă de hackeri. Şantaj cu plata în bitcoin

Data actualizării: Data publicării:
JAF BITCOIN 12 GETTY
Foto: GettyImages

Managerii unui hotel austriac de patru stele au ales să se întoarcă la origini şi să înlocuiască sistemul electronic de acces cu lacăte şi chei fizice, după ce o echipă de hackeri au luat ”cheile” ostatice pentru o recompensă în bitcoins, relatează CNN, preluat de News.ro.

JAF BITCOIN 12 GETTY
Foto: GettyImages

De la începutul sezonului de iarnă, mai multe atacuri cibernetice au vizat Romantik Seehotel Jaegerwirt, un hotel de patru stele situat în apropiere de Graz.

Într-un asemenea atac, hackerii au blocat întregul sistem electronic - inclusiv calculatoare de rezervări şi casa de încasări - şi au cerut managerilor să plătească 1.500 de euro în bitcoins pentru a permite oaspeţilor să aibă acces în propriile camere.

Acum, managerii hotelului speră că vor atrage atenţia asupra ameninţării unor asemenea atacuri cibernetice.

”Doare fiecare euro plătit acestor şantajişti. Ştim că şi alţi colegi au fost atacaţi şi au făcut acelaşi lucru”, a declarat managerul Christopher Brandstaetter.

Acum, planurile de modernizare ale hotelului au fost înlocuite pentru o abordare ceva mai tradiţională. În acest sens, hotelul va reintroduce cheile fizice pentru ca oaspeţii să nu mai rămână blocaţi în afara camerelor din cauza hackerilor.

viewscnt

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri