Informațiile despre delfinii americani trimiși în Marea Neagră sunt false. Teoria a fost lansată de o publicație rusă

Data publicării:
delfini mfax

FOTO: MEDIAFAX

Informațiile despre trimiterea delfinilor americani în Marea Neagră au fost lansate de ziarul rus Izvestia. Publicația a scris că o echipă de delfini militari americani au format un perimetru de securitate în jurul distrugătorului USS Cook, aflat în apele internaționale, în apropiere de Ucraina.

„Nu e nimic adevărat în această relatare”, a declarat locotenent comandorul Katie Cerezo, purtător de cuvânt al Marinei, citată de The Guardian. Și nici în eventuale alte relatări, comentează The Guardian.

În programul militar american pentru mamifere marine, care se desfășoară la baza din San Diego, sunt antrenați 120 de delfini și lei de mare. Primii au un auz extraordinar, ceilalți au capacitatea de a vedea în întuneric. Totuși, ei sunt rar folosiți în misiuni care se desfășoară în locuri îndepărtate, în afara apelor teritoriale ale Statelor Unite. „Nu cred că au fost vreodată în Marea Neagră”, a declarat Ed Budzyna, purtător de cuvânt al programului marinei americane pentru mamifere. Chiar dacă ar fi fost trimiși acolo, n-ar fi putut să fie de mare folos. Cel mai bine antrenați delfini nu pot face distincția între navele prietene și cele inamice. În plus, există legi specifice care împiedică marina militară să folosească delfinii ca scuturi vii, a explicat oficialul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri