Interviul acordat de fiul fostului șef suprem al Mafiei a stârnit indignare în Italia

Data publicării:
toto riina

Foto: tg2.rai.it

Giuseppe Salvatore Riina a apărut la postul de televizune RAI pentru a promova o carte dedicată tatălui său, Toto Riina. El nu își condamnă tatăl, chiar dacă a ordonat să fie uciși peste 150 de oameni cât timp a fost șeful mafiei Siciliene, Cosa Nostra.

Directorii televiziunii RAI au fost convocați la Comisia Parlamentară anti-mafie din Italia, pentru a da explicații în urma interviului.

În timpul interviului Giussepe Riina, fost mafiot condamnat, a declarat că a avut o copilărie fericită, numindu-și tatăl „o persoană extraordinară care și-a respectat familia și valorile tradiționale”. Riina a refuzat să admită existența Mafiei, descriind-o ca „totul și nimic ”.

Politicienii italieni și victime al mafiei au condamnat interviul.

Salvatore Borsellino, al cărui frate Paolo a fost asasinat la ordinele lui Tito Riina, a declarat că i-a provocat silă interviul, numindu-l „o redeschidere a rănilor”.

„Nu-mi pasă dacă mâinile lui Riina și-au mângâiat copiii. Ele sunt aceleași mâini acoperite de sângele inocenților”, a spus fostul procuror șef anti-mafie Pietro Grasso.

Bruno Vespa, un renumit om de televiziune, a susținut acest interviu, spunând că este o perspectivă valoroasă în viața unei familii din lumea mafiei.

Toto Riina, fostul șef suprem al Mafiei Italiene, a fost arestat în 1993 și momentan se află în închisoare după ce a fost condamnat pentru mai multe crime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri