Inundații în Bulgaria. Raed Arafat, la Digi24: Toate căile de circulație spre România sunt deschise

Data publicării:
bulg

Ministerul Afacerilor Externe al României a pus la dispoziție un număr de telefon suplimentar, la care românii pot anunțat problemele pe care la întâmpină înAlbena, Bulgaria: 021.313.00.008.


Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat că mai mulți oficiali ai statului român se îndreaptă către stațiunea bulgărească Albena, unde sunt cei mai mulți români afectați de inundațiile din țara vecină.

Acum o jumătate de oră ni s-a dat o confirmare că toate căile spre România sunt deschise. Se va comunica de la guvern traseul propus pentru turiștii care vor să se întoarcă acasă cu mașinile lor”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

El a menționat că acolo unde sunt restricții de circulație, agenții rutieri bulgari îi vor îndruma pe șoferi către rute ocolitoare.

Secretarul de stat în MAI a adăugat că o parte din turiști au fost duși în hoteluri neafectate de ape, dar, care, au probleme cu apa și mâncarea caldă.

MAE estimează că aproximativ 1.000 de români se află în zona afectată de inundaţii din Bulgaria și că printre victime nu sunt cetățeni români.

Turiștii români din stațiunea bulgară Albena au trecut prin clipe de groază în vacanța în care trebuiau să se relaxeze. Eliza Panait, unul dintre turiştii români care au fugit din calea inundaţiilor, a povestit la Digi24 că autoritățile din Bulgaria s-au organizat prost, ba, mai mult, ar fi asigurat Ambasada României la Sofia că în zonă se acționează, dar, a mai spus ea, turiștii au fost evacuați preferențial.

14 oameni, printre care şi doi copii, au murit înecaţi, în Bulgaria, în urma inundaţiilor care au lovit nord-estul ţării. Puhoaiele au inundat mai ales staţiunile de pe coasta bulgară a Mării Negre. Staţiunea Albena, unde sunt şi turişti români, este blocată de ape, iar un hotel de aici este în pericol de prăbuşire. Guvernul bulgar a decretat zi de doliu naţional pentru data de 23 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri