Inundații în Europa. Cea mai gravă situație este în Bulgaria și Croația

Data publicării:
europa

Codul roşu rămâne în vigoare în Bulgaria, unde doi oameni au murit în inundaţiile provocate de ploile abundente din ultimele zile. Echipele de intervenţie au găsit corpul unui bărbat în vârstă de 39 de ani, în localitatea Vranilovţi. Mama acestuia, în vârstă de 60 de ani, a murit şi ea înecată.

Cele mai grave inundaţii au fost însă în regiunea Gabrovo, situată în centrul ţării. Meteorologii avertizează însă populaţia că valul de ploi ca cuprinde şi regiunea Sofia şi nordul Bulgariei.

În Ungaria, autorităţile au decretat cod portocaliu de ploi abundente, însoţite pe alocuri de grindină şi rafale de vânt de 60-80 de kilometri pe oră, iar în Croaţia, meteorologii au emis cod roşu. Aici, în 24 de ore au căzut 300 de litri pe metru pătrat. Vizată de viituri este şi Slovenia.

În Franţa, în apropierea oraşului Cannes, o mică localitate a fost acoperită de un strat de 15 centimetri de gheaţă. Străzile au fost acoperite de gheaţă timp de câteva ore, iar circulaţia maşinilor a fost îngreunată.

Iar în Germania, trei oameni şi-au pierdut viaţa în urma unor inundaţii puternice, în timp ce în Belgia, din cauza ploilor torenţiale, mai multe râuri au ieşit din matcă şI au inundat locuinţele. Pagubele materiale sunt considerabile.

Sute de oameni au fost evacuaţi din locuinţe. În plus, multe case au rămas fără curent electric, după ce stâlpii de electricitate s-au rupt. Meteorologii avertizează că Europa nu va scăpa de ploi nici în următoarele zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri