Inundații și ninsori în Europa. Italia și Spania, printre cele mai afectate țări

Data publicării:
spania

Sunt inundaţii de proporţii în regiunea Emiglia Romana din nordul Italiei, unde ploile torenţiale au făcut ca râurile din zonă să iasă din matcă. Străzile sunt acoperite de apa care a intrat şi în locuinţe şi a blocat traficul pe principalele drumuri.

În porturile de la Marea Adriatică, valurile ating patru metri înălţime, din cauza vântului care bate cu peste 80 de kilometri la oră.

Spania, în schimb, se confruntă cu ninsori abundente, cele mai puternice în ultimii 30 de ani.

Peste 200 de oameni au rămas blocaţi timp de 17 ore pe un drum din cauza nămeţilor, iar printre ei şi câteva zeci de turişti britanici. Unii au reuşit să treacă peste situaţia neplăcută şi fac haz de necaz.

„Aşa arată o lună în Spania însorită, unde am venit pentru a evita iarna din Marea Britanie”, spun turistul britanic.

33 dintre cele 50 de provincii spaniole sunt afectate de valul de ninsori, din cauza căruia mii de locuinţe au rămas fără curent electric, iar multe şcoli au fost închise. Stratul de zăpadă a ajuns în unele zone la o jumătate de metru, în timp ce temperaturile au coborât chiar până la -15 grade Celsius.

În Balcani, pe de altă parte, sunt probleme atât din cauza inundaţiilor, cât şi a ninsorilor. Ploile din ultimele zile au făcut ca mai multe râuri să iasă din matcă în Macedonia şi Albania, iar sute de familii au fost evacuate.

Totul, în timp ce în Bosnia şi Herţegovina, Slovenia şi Croaţia sunt probleme din cauza zăpezii. Zeci de şcoli au fost închise, iar în multe zone, circulaţia maşinilor de mare tonaj a fost interzisă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri