Învățăturile Papei Francisc: Nu bârfiţi şi nu vă periaţi şefii!

Data publicării:
papa francisc

Preoţii, episcopii şi cardinalii care conduc administraţia centrală a Bisericii Catolice, instituţie cunoscută sub numele de Curia, se aşteptau la un mesaj papal în spiritul Crăciunului, de pace şi prietenie. În schimb, au primit un duş rece.

„Să încep cu păcatul de a te simţi nemuritor, imun sau, mai mult, de neînlocuit şi, prin urmare, neglijarea controalelor de rutină atât de necesare. O Curie care nu îşi face nicio autocritică, care nu se reînnoieşte şi nu încearcă să progreseze este un organism bolnav”, a spus suveranul pontif.

Pe de altă parte, liderul bisericii catolice, a criticat şi obieciurile oamenilor de rând, care îşi linguşesc şefii

„Păcatul de a transforma şefii în Dumnezei. Este păcatul celor care îşi curtează superiorii, în speranţa că le vor câştiga bunăvoinţa. Ei sunt victime ale carierismului şi oportunismului, ei slăvesc oamenii şi nu pe Dumnezeu”, spune Papa Francisc.

Suveranul Pontif a blamat şi bârfa.

„Este un păcat mare care începe doar ca o conversaţie şi apoi acaparează întreaga persoană, pe care o transformă într-un canal de seminţe ale discordiei, la fel ca Satana şi, în multe cazuri, într-un asasin nemilos al reputaţiei colegilor şi fraţilor cuiva”, a arătat Papa.

La final, chiar dacă i-a criticat, Papa le-a sugerat administratorilor Vaticanului să fie mai veseli pentru că, în opinia sa, o doză de umor poate fi benefică.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri