Iohannis, despre relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentului: Guvernul să-şi facă temele mai bine

Data publicării:
iohannis la summit ue

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Bruxelles, că mutarea de la Londra la București a Agenţiei Europene a Medicamentului va fi posibilă dacă guvernul „îşi face temele mai bine” și propune un sediu şi condiţii financiare adecvate pentru ca România să fie o ţară atractivă pentru un asemenea demers.

iohannis la summit ue

„Statele interesate trebuie să vină cu oferte foarte concrete şi aici cred că mai avem de lucru. Guvernul trebuie să-şi facă temele mai bine şi eu evaluez că undeva până la sfârşitul anului vom avea primele concluzii pe relocarea agenţiilor. Dar încă o dată, aici aştept, chiar aştept de la Guvern să-şi facă temele, să propună un sediu, să propună condiţii financiare şi aşa mai departe, tot ce trebuie pentru a fi o ţară atractivă pentru agenţie”, a spus Klaus Iohannis răspuzând unei întrebări legate de relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului, relatează News.ro.

Iohannis a precizat că în cadrul reuniunii de sâmbătă a Consiliului European chestiunea relocării agenţiilor europene cu sediul în Marea Britanienu va fi abordată doar la modul general.

România își va prezenta candidatura pentru a găzdui, la București, Agenția Europeană pentru Medicamente, aflată în prezent la Londra, a anunțat, în martie, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall. În acest sens, a fost adoptat un memorandum într-o ședință de guvern.

Agenţia Europeană a Medicamentului are 900 de angajaţi şi supervizează siguranţa medicamentelor vândute în UE, o piaţă cu peste 500 de milioane de consumatori.

Milano, dar şi Viena şi Amsterdam şi-au exprimat deja intenţia de a atrage această agenţie, care aduce beneficii economice importante pentru oraşul-gazdă. Astfel, angajaţii sunt plătiţi de UE, iar oraşul unde se află sediul încasează venituri din chiriile pentru birouri, de exemplu. În plus, organizatorii de conferinţe, dar şi hotelurile pot avea de câştigat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri