Italia şi Spania reduc taxele pe muncă şi pe profit, pentru a stimula creşterea economică

Data publicării:
euro

Premierul italian, Matteo Renzi, a prezentat un plan de reducere a taxelor pe muncă şi pe profitul companiilor, şi s-a angajat totodată să achite până în această vară arieratele de 68 miliarde euro datorate de stat sectorului privat, informează Mediafax.

Măsurile prezentate de Renzi (39 de ani) vor intra în vigoare de la 1 mai şi vor reduce cu aproximativ 10 miliarde euro taxele pe muncă şi cu 2,4 miliarde euro, sau 10%, taxele pe activitatea economică.

Guvernul spaniol, condus de premierul Mariano Rajoy, pregăteşte de asemenea măsuri de reducere a taxelor pe muncă, finanţate prin creşterea taxelor pe consum. Surse guvernamentale au declarat recent pentru Reuters că Rajoy vizează stabilirea unei taxe unice pe valoare adăugată (TVA) de 21%, faţă de un sistem diferenţiat cu rate de 4%, 10% şi 21% în prezent, precum şi creşterea accizelor pe proprietate şi pe carburanţi auto.

Totodată, taxele pe profit şi pe câştigurile persoanelor cu venituri mai mici vor fi reduse, iar Rajoy vrea şi scăderea în medie cu 75% a contribuţiilor sociale suportate de angajatori, această ultimă măsură fiind valabilă numai până la sfârşitul acestui an şi numai în cazul angajaţilor noi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri