Iulia Timoşenko: Vladimir Putin recurge la metode de război pentru a distruge lumea

Data publicării:
Iulia Timosenko-MFAX

În timpul discursului de marţi, el a transmis următorul mesaj occidentalilor: „Eu nu am absolut nicio problemă cu voi”, a afirmat Iulia Timoșenko pentru ediţia de miercuri a cotidianului Bild, potrivit unor extrase publicate marţi seara, informează Mediafax.

Liderul prooccidental, tratată într-un spital din Berlin din cauza unei hernii de disc, a denunţat „propaganda fascistă” a liderului rus, care, în opinia ei, recurge la „metode de război” pentru a „distruge lumea”.

„Mai nimeni nu poate contesta că acest bărbat are probleme psihice”, a adăugat ea.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat, marţi, un acord cu noii lideri proruşi ai Crimeei privind alipirea acestei peninsule din sudul Ucrainei la Rusia. Semnarea a avut loc după un discurs al preşedintelui la Kremlin, marcat de accente de patriotism şi un ton puternic antioccidental.

Ea a făcut o comparaţie indirectă între această alipire şi Anschluss, anexarea Austriei de către Adolf Hitler, în 1938.

Lumea „nu a mai auzit încă din 1938 un astfel de discurs ca al lui Putin”, a spus ea.

„Redesenarea hărţilor lumii prin războaie, crimele în masă şi sângele sunt Mein Kampf-ul său” a denunţat ea, referindu-se la pamfletul ideologic al liderului nazist.

De asemenea, ea a afirmat că ucrainenii sunt recunoscători ţărilor occidentale pentru „sprijinul lor moral”, însă a sugerat că au avut aşteptări mai mari şi vor continua să aibă aşteptări şi mai mari.

Opozanta în vârstă de 53 de ani a fost eliberată la sfârşitul lunii februarie după ce a ispăşit trei ani dintr-o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, condamnare pe care a respins-o tot timpul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri