Jobbik, dispus să trimită în Parlament amendamentul împotriva cotelor de migranţi

Data publicării:
parlamentul de la budapesta - fb

Partidul ungar naţionalist Jobbik a anunţat luni că este dispus să trimită înapoi în Parlament un amendament constituţional pentru blocarea transferului migranţilor în Ungaria, în baza cotelor UE, relatează Reuters.

parlamentul de la budapesta - fb

„Am fost întotdeauna împotriva obligaţiunilor de rezidenţă (...). Prin plebiscitul de după referendum am avut oportunitatea de a ridica această chestiune într-un mod mult mai puternic”, a subliniat el, potrivit News.ro.

„Este absurd că în urmă cu numai două săptămâni, după o campanie antiimigranţi care a costat contribuabilii unguri 15 miliarde de forinţi (52,55 de milioane de dolari), Guvernul a deschis un punct de vânzare a obligaţiunilor pentru rezidenţă în Irak, nu departe de centrul ISIS”, a subliniat Vona.

Din punctul său de vedere, acest mecanism de obţinere a rezidenţei reprezintă un simptom al corupţiei endemice în aparatul de stat ungar. Guvernul a respins acuzaţiile de corupţie.

Parlamentul din Ungaria a respins săptămâna trecută propunerea premierului Viktor Orban de a amenda Constituţia pentru a interzice cotele de migranţi.

Proiectul de amendament a primit 131 de voturi pentru, din totalul de 199 de aleşi, ceea ce înseamnă 65,8% din voturi. Avea, însă, nevoie de aprobarea a două treimi dintre parlamentari pentru a fi adoptat.

Partidele de opoziţie au boicotat votul.

Partidul naţionalist radical ungar Jobbik a anunţat imediat după vot că îl va susţine pe premierul Viktor Orban în încercarea de a obţine interzicerea cotelor de migranţi după ce Guvernul va renunţa la programul de vânzare de obligaţiuni către străinii bogaţi în schimbul obţinerii dreptului la rezidenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri