Jucăriile explozive ale lui Putin

Data publicării:
disneylandul lui putin

Imaginaţi-vă următoarea scenă: un copil se joacă într-un tanc. Un altul, cu un lansator de rachete. În jurul lui, alţi copii mânâncă îngheţată, după ce s-au dat jos de pe blindate. Totul, sub privirile părinţilor, care sunt amuzaţi de ce văd. Pare ceva greu de imaginat? Ei bine, aşa ceva se întâmplă în Rusia. Se numeşte Parcul Patriotic şi este propaganda militară rusească la cel mai înalt nivel. Vladimir Putin s-a folosit de prilejul inaugurării pentru a anunţa că suplimentează arsenalul nuclear rusesc.

Cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Marii Victorii (din al Doilea Război Mondial, n.r.), Ministerul Apărării din Federaţia Rusă va prezenta, în noul parc militar Patriotic, un forum militar internaţional, numit Armata 2015”. Aşa începe o adevărată reclamă a unuia dintre cele mai excentrice proiecte ale lui Vladimir Putin: un parc militar imens şi unic în lume.

Parcul „Patriotic”, devenit deja Disneyland-ul militar al Rusiei, se află la 55 de kilometri de Moscova. Se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de hectare şi va putea primi chiar şi 100.000 de vizitatori într-o zi. O plimbare prin parcul lui Putin îţi dă senzaţia că ai intrat într-o altă lume.

Reporter CNN: „Sunt aici, în acest vast parc militar, la o oră de condus de Moscova. Este nou-nouţ. Se numeşte Parcul Patriotic. Când va fi finalizat, se vrea a fi un fel de Disneyland militar, în care copiii se pot urca pe armament greu şi chiar să se joace cu lansatoare de rachete, în locul atracţiilor normale dintr-un parc de distracţii. După cum puteţi vedea, sunt copii şi adulţi pe echipamentele militare din spatele meu”.

Niciun efort n-a fost prea mare pentru ca vizitatorii acestui complex faraonic să iasă de acolo cu două cuvinte în minte: putere şi patriotism: „Va fi organizat un show aviatic măreţ, în care vor fi simulate lupte aeriene. Totul va fi realizat de cei mai buni piloţi ai aviaţiei ruseşti”.

Dacă pentru ruşi, acest parc este o încercare de a le da încredere în armata lor, într-un moment de mari tensiuni internaţionale, pentru restul lumii, Disneyland-ul militar de lângă Moscova este ca un avertisment: Rusia nu se teme şi nu se lasă: „Toate acestea - şi multe altele - vor demonstra puterea militară rusească”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri