Juncker ar putea renunţa la preşedinţia Comisiei Europene

Data publicării:
jean claude juncker fb

Jean-Claude Juncker ar putea să renunţe în luna martie la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, retrângându-se de la conducerea instituţiei europene înainte de lansarea negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din UE, transmite The Telegraph, potrivit News.ro.

jean claude juncker fb

Anterior, fostul premier luxemburghez a anunţat că nu este interesat de un al doilea mandat la conducerea CE.

Însă, mai multe surse europene au precizat că Juncker nu vrea să se retragă din funcţie la încheierea mandatului său din 2019 şi are de gând să plece chiar luna viitoare din Comisia Europeană.

În cazul unei retrageri de la conducerea instituţiei europene, acesta va fi cel mai probabil înlocuit de unul dintre vicepreşedinţii de la Comisia Europeană, Jyrki Katainen sau Frans Timmermans.

Jean-Claude Juncker a declarat în urmă cu o săptămână că se teme că negociatorii britanici vor reuşi să dividă celălalte 27 de ţări membre, făcând promisiuni diferite în timpul negocierii ieşirii Marii Britanii din UE.

De asemenea, acesta şi-a exprimat îndoiala că negocierile vor fi finalizate în următorii doi ani şi se teme de un nou avans al formaţiunilor populiste în ţări precum Olanda, Franţa şi Germania.

Marea Britanie s-a opus cu înverşunare numirii sale, întrucât Juncker a militat pentru un proces de integrare mai profund în Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri