Juncker regretă că i-a numit „ridicoli” pe europarlamentari

Data actualizării: Data publicării:
British Prime Minister Attends Informal Summit Of EU Leaders
VALLETTA, MALTA - FEBRUARY 03: President of the European Commission Jean-Claude Juncker arrives, ahead of a round table meeting at the EU Informal Summit on February 3, 2017 in Valletta, Malta. Theresa May attends an informal summit of the 27 EU leaders to brief them on her recent meeting with President Trump. She has secured a guarantee from Trump that he is 100% supportive of NATO and she will encourage the EU countries to contribute the agreed 2% of their GDP on defence. (Photo by Leon Neal/Getty Images)

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care i-a calificat drept „ridicoli” pe parlamentarii europeni, „regretă alegerea acestor cuvinte”, a spus, miercuri, unul dintre purtătorii săi de cuvânt, informează Agerpres.

British Prime Minister Attends Informal Summit Of EU Leaders
FOTO: Gulliver/Getty Images

Luxemburghezul Juncker a izbucnit marți în fața unui Parlament European aproape pustiu în timpul unei dezbateri în sesiune plenară la Strasbourg, consacrată bilanțului președinției malteze a UE, care s-a încheiat la sfârșitul lui iunie.

„Îi salut pe cei care au făcut tot posibilul să fie aici, însă faptul că doar vreo 30 de deputați (din totalul celor 751, n.r.) asistă la această dezbatere demonstrează pe deplin că Parlamentul nu este serios și vreau să spun aceasta astăzi”, a declarat Juncker în fața europarlamentarilor.

„Parlamentul European este ridicol, foarte ridicol', a declarat el în franceză. 'Sunteți ridicoli, Parlamentul este total ridicol”, a insistat apoi în engleză.

„Pentru Juncker, această dezbatere este un lucru foarte important. Însă el estimează de asemenea că este regretabil să vadă că un asemenea moment are loc în fața unui Parlament relativ gol”, a declarat miercuri unul dintre purtătorii săi de cuvânt, Alexander Winterstein, în timpul conferinței de presă cotidiene a Comisiei Europene, la Bruxelles.

„Ceea ce a vrut el să spună ieri este că există se pare o legătură între mărimea țării și numărul de deputați prezenți”, a adăugat purtătorul de cuvânt, referindu-se la la dezbaterea despre Malta, cea mai mică țară a UE.

Întrebat cu privire la o întrevedere pe care Juncker a avut-o marți seara cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, Winterstein a declarat că președintele Comisiei Europene „a regretat alegerea cuvintelor sale” și și-a reiterat îngrijorarea cu privire la numărul atât de mic de parlamentari europeni la această dezbatere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri