Juncker: „Voi încuraja Ohio sau Texas să părăsească SUA”

Data publicării:
Jean Claude Juncker Getty 1
Jean-Claude Juncker FOTO: Gulliver/GettyImages

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a promis joi că va încuraja ieșirea din SUA a statului Ohio sau Texas, dacă președintele Donald Trump continuă să-și manifeste în mod ostentativ satisfacția față de Brexit, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Jean Claude Juncker Getty 1
Jean-Claude Juncker FOTO: Gulliver/GettyImages

Prezent în capitala malteză La Valletta, unde are loc congresul Partidului Popular European (PPE), Juncker a ironizat țările care au salutat declanșarea de către Marea Britanie a procedurii de ieșire din UE, începând cu Statele Unite.

„Președintele proaspăt ales al Statelor Unite se bucură să vadă Marea Britanie ieșind” din UE, a remarcat șeful executivului european. „Dacă va continua așa, voi încuraja Ohio sau Texas să părăsească SUA”, a adăugat Jean-Claude Juncker, exprimându-se în germană.

El a adăugat — în franceză — că Brexit-ul „nu înseamnă sfârșitul”, ci trebuie transformat în „începutul a ceva nou, mai puternic și mai bun”.

Jean-Claude Juncker a cerut Statelor Unite să nu încurajeze ieșirea statelor membre ale UE din blocul comunitar, cu prilejul unei întâlniri în februarie, la Bruxelles, cu vicepreședintele american Mike Pence, menționează AFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri