Jurnaliștii ruși și-au imaginat un „turneu” al armatei prin Europa

Data publicării:
armata rusia

Este o idee foarte controversată să ne mutăm Parada Victoriei la Londra sau Berlin. Cu siguranţă am putea să ne expunem tancurile în Varşovia şi ar fi posibil să organizăm un mare turneu european”, afirmă Nika Strizhak, prezentator Canal 5 Sankt Petersburg.

În viziunea jurnaliştilor ruşi, prima oprire ar fi Polonia, unde tancurile şi paraşutiştii ar ajunge în mai puţin de o zi.

Până la Varşovia e prea uşor. Sunt doar 1.300 de kilometri între Moscova şi capitala poloneză”, mai spune jurnalistul.

Următorul obiectiv, Germania: „Berlinul ar fi un loc minunat pentru o vizită prietenească. 1.800 de kilometri nu înseamnă nimic pentru o armată modernă. În plus, mulţi ofiţeri ruşi cunosc Germania destul de bine. Nici nu ar avea nevoie de hărţi”.

Praga, Helsinki sau capitalele ţărilor baltice ar fi de asemenea destinaţii bune, deoarece sunt aproape, consideră postul de televiziune din Sankt Petersburg. Probleme ar fi pentru distanţele mai mari.

„Vizitele la Londra sau Washington trebuie planificate în avans, deoarece sunt implicate Marina şi Aviaţia. Dar până în mai este suficient timp. Avem o armată mare. Este suficientă pentru toţi şi pentru Moscova. Regretabil, partenerii occidentali nu vor putea vedea rachetele (n.red: balistice nucleare) Iskander şi Satan la paradă. Acestea pot fi trimise din Rusia doar pe calea aerului”, mai spune prezentatorul rus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri