Klaus Iohannis: „Nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci şi al solidarităţii internaţionale”

Data publicării:
klaus iohannis tribuna presidency-2

UPDATE 23.56. „Am dat mâna cu președintele François Hollande și cu alți președinți din țări europene, dar mi-au strâns mâna și necunoscuți din mulțime care puteau să fie rude sau prieteni ai celor uciși ori simpli cetățeni. Au fost gesturi de omenie și de speranță împărtășite de toți șefii de state și de guverne prezenți în capitala Franței. Terorismul nu va înfrânge niciodată solidaritatea și dorința de libertate și de pace”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.


UPDATE 21.00 Președintele României s-a întors în țară. Am avut cu ocazia să discut cu lideri politici din toată lumea”, a declarat Klaus Iohannis.

Nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci şi al solidarităţii internaţionale, un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva terorismului şi extremismului de orice fel. Nu au participat doar europeni, doar creştini, ci şi musulmani, evrei, atei, agnostici. Au fost reprezentate statele arabe, au venit înalţi reprezentanţi ai Israelului, cu toţii îngrijoraţi de ofensiva terorismului. Am avut cu ocazia să discut cu destul de mulţi lideri politici. Am discutat cu doamna Merkel, cu preşedintele CE, cu premierul Olandei, cu preşedintele Ucrainei, cu premierul Israelului şi mulţi alţii. Doresc să folosesc acest prilej pentru a-i mulţumi preşedintelui Hollande pentru invitaţie şi pentru călduroasă primire. Mă bucur că am putut să îi fiu alături în aceste momente grele pentru naţiunea franceză”, a declarat Klaus Iohannis. 


La sosire în capitala Franţei, şeful statului a fost întâmpinat la Palatul Élysée de președintele François Hollande. Cei doi au avut un scurt dialog, în timpul căruia, potrivit Tatianei Niculescu Bran, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei României, şeful statului francez i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru solidaritatea manifestată de România în primele ore după atentatul din 7 ianuarie și pentru răspunsul prompt la invitația de a participa la marșul de la Paris.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost întâmpinat la Palatul Élysée de către președintele Franței, François Hollande, care i-a mulțumit în mod special pentru solidaritatea manifestată în primele ore după atentatul din 7 ianuarie și pentru răspunsul prompt la invitația de a participa la marșul de astăzi de la Paris. Președintele României l-a asigurat pe președintele Franței de sprijinul și fraternitatea poporului român. Înaintea începerii marșului, președintele Klaus Iohannis s-a mai întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cancelarul Germaniei, Angela Merkel și președintele Parlamentului European, Martin Schulz, precum și cu alți reprezentanți ai statelor europene prezenți la Paris”,  a scris Tatiana Niculescu Bran pe pagina sa de Facebook.  

În timpul marşului şeful statului român s-a aflat în vecinătatea preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko. A fost prima ieşire externă a preşedintelui României după preluarea mandatului. Klaus Iohannis va face declaraţii, la aeroportul Otopeni, în scurt timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri