La închisoare, ca în vacanţă. Într-un penitenciar din Franţa, deţinuţii au acces la droguri şi telefoane

Data publicării:
inchisoare bani

Condamnaţii închişi într-o închisoare din Marsilia nu par deloc pedepsiţi acolo. Unul dintre deţinuţi le face în ciudă francezilor: s-a fotografiat cu un eventai făcut din bancnote de 50 de euro.

Altul, cu cuptorul cu microunde în braţe. Sunt şi fotografii cu mese pline de droguri sau de telefoane mobile. Evident, toate interzise în închisoare.

Autorităţile au început o anchetă pentru a aflat cine este responsabil pentru debandadă. Primii vizaţi au fost gardienii, care se apără: sunt prea puţini ca să ţină lucrurile sub control.

Pagina de Facebook cu selfiurile deţinuţilor a fost închisă, iar şeful penitenciarelor din Franţa promite că va face lumină în acest caz şi că închisoarea va redeveni un loc de detenţie şi nu o destinaţie de relaxare pentru infractori. Închisoarea din Marsilia are 1.200 de locuri, dar sunt închişi acolo 1.800 de deţinuţi.

Nu este pentru prima dată când penitenciarul este în centrul unui scandal. Anul trecut, un condamnat l-a ţinut prizonier câteva ore chiar pe directorul închisorii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri