Lecţia de contracepţie. Papa Francisc: Unii cred că pentru a fi buni catolici trebuie să fim ca iepurii

Data publicării:
PAPA FRANCISC 20

Conferinţele de presă susţinute în avion au devenit un lucru normal pentru Papa Francisc. Sunt ocazii în care Suveranul Pontif oferă diverse pilde, iar cea mai recentă dintre ele s-a referit la contracepţie. Stilul în care a fost spusă este, însă, unul aparte.

Unii cred - şi-mi scuzaţi limbajul - că pentru a fi catolici adevăraţi trebuie să fim ca iepurii. Nu. Este nevoie de o paternitate responsabilă”, a spus papa.

Nu a fost, însă, singura declaraţie surprinzătoare făcută de Suveranul Pontif. El i-a sfătuit pe credincioşi să nu cadă în capcana corupţiei şi a dat propriul exemplu, de pe vremea când era episcop în Argentina. Doi bărbaţi au vrut atunci să-l implice într-o operaţiune de evaziune fiscală - s-au oferit să doneze bisericii 400.000 de dolari, bani neimpozabili, dacă el ar fi acceptat să le dea înapoi o parte din sumă.

Ce aş fi putut face în acel moment? Aş fi putut să-i insult şi să le dau un şut acolo unde soarele nu ajunge niciodată. Sau aş fi putut să fac pe prostul. Am făcut pe prostul, le-am spus că aici nu se fac donaţii, că noi nu avem un cont deschis”, a povestit Papa Francisc.

Dincolo de aceste comentarii care au făcut deliciul jurnaliştilor, Papa Francisc a vorbit şi despre planurile de călătorie pentru acest an. Cele două Americi sunt pe lista Suveranului Pontif, care nu exclude nici vizite în mai multe ţări africane. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri