Lideri ai planetei, la comemorarea debarcării în Normandia. Francois Hollande, cină separată cu Barack Obama şi Vladimir Putin

Data publicării:
francois hollande

Ziua a început cu o vizită regală pentru preşedintele Francois Hollande. El a întâmpinat-o la Arcul de Triumf pe Elisabeta a doua, aflată pentru a cincea oară în Franţa de când a fost încoronată suverană a Marii Britanii. Cei doi au depus o coroană de flori la mormântul soldatului necunoscut, iar la Palatul Elysee, Hollande i-a oferit reginei un cadou - un set de fotografii din timpul precedentelor vizite ale acesteia în Franţa.

Pentru Francois Hollande a urmat o seară aglomerată. A luat întâi cina cu președintele american Barack Obama la un restaurant din Paris, la care au participat și secretarul american de stat și ministrul de Externe de la Paris.

Două ore mai târziu, președintele francez l-a primit la Palatul Elysee pe omologul său rus, Vladimir Putin.

A fost a doua întâlnire a liderului de la Kremlin cu un lider occidental, dupa anexarea Crimeei. De altfel, cele două cine au fost planificate separat tocmai pentru a evita o întâlnire între Barack Obama și Vladimir Putin.

Tot în Franța este și prințul Charles, fiul cel mare al reginei Elisabeta a doua. Acesta a participat la primele ceremonii de comemorare a debarcării aliaților. S-a întâmplat în localitatea Ouistreham din nord-vestul Franţei, unde s-a întâlnit cu mai mulţi veterani din al Doilea Război Mondial.

Prințul de Wales a asistat apoi la saltul a 300 de parașutiști, care au recreat un moment similar petrecut în urmă cu 70 de ani, în timpul debarcării din Normandia. Parașutiștii au aterizat apropierea primei localitați franceze eliberate de trupele aliate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri