Liderul PPE vrea o confruntare cu premierul britanic

Data publicării:
Conservative Leader Theresa May Addresses Party Conference
Foto: Guliver/Getty Images

Președintele grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, germanul Manfred Weber, a propus invitarea șefei guvernului de la Londra, Theresa May, la o dezbatere la Strasbourg, în luna aprilie, transmite Agerpres.

Conservative Leader Theresa May Addresses Party Conference
Foto: Gulliver/GettyImages

Manfred Weber i-a cerut noului președinte al instituției, italianul Antonio Tajani, care este tot membru al grupului PPE, să-i adreseze o invitaţie Theresei May pentru sesiunea din perioada 3 - 6 aprilie. Aceasta ar urma să vină în plenul Parlamentului european, la o dezbatere în cadrul căreia să explice deciziile Marii Britanii în privinţa Brexit.

Theresa May a pledat, pe 17 ianuarie, pentru o ruptură „clară și netă" de UE. Ea a confirmat că va declanșa oficial până la sfârșitul lui martie procesul de ieșire, ceea ce va permite începerea negocierii unui acord de separare cu Bruxelles-ul.

Liderul PPE amintește că europarlamentarii vor putea fie să aprobe, fie să respingă, la sfârșitul discuțiilor la care ar urma să participe premierul britanic, acordul pe care Comisia Europeană urmează să-l negocieze cu Londra. Parlamentul European va juca „un rol crucial" în apărarea intereselor cetățenilor europeni în negocierile privind Brexitul, a mai asigurat Manfred Weber. De partea cealaltă, guvernul de la Londra va trebui să obțină aprobarea Parlamentului înainte de a lansa negocierile de ieșire din UE, după cum a a decis marți Curtea Supremă de la Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri