Liderul prorus Renato Usatîi a fost eliberat

Data publicării:
renato-usatii-a-fost-eliberat-agora

FOTO: captura agora.md

Judecătorii au decis ca miliardarul moldovean să fie anchetat în libertate, în timp ce procurorii cereau arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Dacă Renato Usatîi va fi găsit vinovat, el poate fi condamnat la trei ani de închisoare.

Imediat după ce a fost eliberat, Usatîi a ieşit în faţa mulțimii, care venise să-l susțină în curtea Judecătoriei Centru, relatează agora.md.

Renato Usatîi a ținut un discurs în fața susținătorilor săi. „Mulțumesc celor care au venit din toate colțurile Moldovei. Eu am cerut ca toate procesele penale să devină publice. O parte din aceste dosare nu sunt făcute publice, pentru că nu mi se poate incrimina nimic. Deja am obosit de dosarele care sunt fabricate pe numele meu. Eu nu aveam mijloacele tehnice pentru a efectua aceste interceptări”, a declarat liderul Partidului Nostru, deși anterior recunoscuse că el însuși a făcut aceste interceptări, deși știa că încalcă legea, însă a pretins că a făcut-o în numele interesului public.

Acum, Renato Usatîi susține că a primit respectivele fișiere. „Dacă voi mai primi astfel de informații eu le voi face publice, indiferent de cine este vorba”, a mai spus el. Primarul din Bălți susținea anterior că mai are înregistrări compromițătoare care arată legăturile veroase dintre alți politicieni și oameni de afaceri.

Renato Usatîi a comentat ironic decizia justiției de a-l elibera. „Mi se pare interesant cine controlează judecătoriile. Mai înainte, Plahotniuc (omul de afaceri Vlad Plahotniuc, din Partidul Democrat - n.r.) controla judecătoria, iar Filat poliția. Acum nu este clar cine mai controlează poliția. Probabil lui Plahotniuc i s-a descărcat telefonul în ultimele două zile și am fost eliberat”, a spus Renato Usatîi.

El și-a îndemnat susținătorii să meargă spre scena instalată de Partidul Nostru în fața Parlamentului.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a fost reținut vineri de ofițeri ai serviciului intern de informații, SIS, pe aeroport, când se întorcea dintr-o călătorie de la Moscova. El a fost învinuit de publicarea interceptărilor telefonice dintre fostul premier Vlad Filat și primarul orașului Orhei, Ilan Shor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri