Lituania a sporit securitatea în gări, din cauza unei garnituri cu "omuleţi verzi" ce se îndrepta spre Kaliningrad

Data publicării:
Vilnius-train-station-peronas

Ministrul lituanian al apărării, Juozas Olekas FOTO: valstietis.tv3.lt

Un purtător de cuvânt al grănicerilor, Rokas Pukinskas, a confirmat parţial informaţia publicată de site-ul lrytas.lt, potrivit portalului Delfi.lt.

"Am primit informaţii de la Departamentul pentru afaceri consulare din cadrul Ministerului de Externe potrivit cărora numeroşi băieţi la vârsta recrutării se aflau în acest tren", a declarat Pukinskas, precizând că "acesta este motivul pentru care a fost sporită securitatea".

"Ofiţerii noştri au inspectat trenul, dar toţi pasagerii aveau documente şi vize valide", a continuat purtătorul de cuvânt, adăugând că tinerii nu pot fi împiedicaţi să tranziteze teritoriul lituanian.

Măsurile de securitate implementate în gările prin care a trecut garnitura au fost luate preventiv, "pentru ca să nu vină alţii", a precizat ministrul apărării, Juozas Olekas.

Autorităţilor le-a fost "semnalat" faptul că în tren se afla un număr mare de tineri din Rusia, a declarat el. "Existau suspiciuni că la bord s-ar fi putut afla trupe. În acest caz, trenul este oprit, iar ei (militarii ruşi) sunt obligaţi să debarce şi sunt trimişi înapoi" în Rusia, a mai precizat ministrul.

"Au existat asemenea cazuri" în trecut, a subliniat ministrul lituanian al Apărării, insistând că, "de această dată, pasagerii erau cadeţi de la o şcoală a Marinei (ruseşti)". "I-am lăsat să treacă", a mai declarat Olekas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri