Locuitorii din Calais îi compătimesc pe imigranți

Data publicării:
calais refugiati imigranti - GettyImages - 1 august 15

La doar câţiva kilometri de mahalaua în care trăiesc miile de imigranţi, oamenii îşi continuă nestingheriţi viaţa în centrul oraşului Calais. Nici ei nu găsesc o soluţie pentru această criză. Cei mai mulţi nu se tem de valul de africani ce a sosit în oraşul lor. Localnicii îi compătimesc pentru situaţia în care au ajuns aceşti imigranţi.

Mai mult, francezii din Calais cred că autorităţile de la Paris şi Bruxelles trebuie să găsească soluţii pentru miile de imigranţi care încearcă să ajungă în Marea Britanie.

„E trist pentru ei, e adevărat că încearcă să scape din ţări care sunt în război, ei încearcă să găsească un loc mai bun. Din pacate, noi, aici, la Calais, n-avem mare lucru să le oferim”, spune o localnică.

Drumul riscant prin Canalul Mânecii nu merită însă, spun unii: „Pentru mine, care am trăit în Anglia mult timp şi trăiesc de puţin timp în Franţa, e ceva ce nu pot să înţeleg. Anglia nu e El Dorado, e o ţară în care e greu să munceşti, să ai acte...”

Premierul Marii Britanii încearcă să pună capăt valului de imigranţi ilegali. Acesta a declarat că „situaţia nu este acceptabilă şi este prioritatea absolută a guvernului să o gestioneze cât de bine poate. Vom pune mai multe garduri, mai multe resurse, mai mulţi câini special antrenaţi şi mai multă asistenţă logistică”, a promis el.

Situaţia este extrem de incomodă şi pentru cei ce fac naveta între Franţa şi Marea Britanie. Circulaţia trenurilor prin Eurotunel este perturbată frecvent din cauza imigranţilor ilegali.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri