Londra anunţă că va primi sute de copii migranţi de la Calais

Data actualizării: Data publicării:
Migrants Struggle With The Winter Conditions In Calais

Marea Britanie urmează să înceapă, în câteva zile, să primească sute de copii dintr-o tabără de refugiaţi situată de partea franceză a Canalului Mânecii, a anunţat luni Guvernul britanic, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

Migrants Struggle With The Winter Conditions In Calais
Foto: Guliver/GettyImages

Ministrul britanic de Interne Amber Rudd le-a spus parlamentarilor, în Camera Comunelor, că Guvernul va acţiona urgent în vederea primirii copiilor care au rude în Marea Britanie.

Parisul exercită presiunii asupra Londrei să primească minori din tabăra de la Calais.

Rudd a anunţat această măsură în urma unei întâlniri cu omologul ei francez Bernard Cazeneuve, care a subliniat că Londra are o „datorie morală” să primească „câteva sute de minori izolaţi, ale căror familii se află în Marea Britanie”.

Mii de oameni, care fug din calea războaielor şi sărăciei din ţări ca Siria, Irak şi Afganistan, au venit în portul de la Canalul Mânecii, cu speranţa să ajungă în Regatul Unit.

Franţa intenţionează să închidă această tabără, cunoscută sub numele de „jungla”, un punct fierbinte în criza migraţiei din Europa.

Organisme de binefacere şi lideri religioşi au îndemnat Guvernul britanic să primească sute de copii din tabără înainte să fie închisă.

Preşedintele francez Francois Hollande a promis că „jungla” va fi închisă înainte de venirea iernii.

Rudd le-a spus că parlamentarilor că Guvernul aşteaptă să primească de la Guvernul francez o listă de minori eligibili.

„Credem că francezii ne vor da (lista) săptămâna aceasta şi să nu vă îndoiţi că vom acţiona de urgenţă - o chestiune de zile, o săptămână cel mult - pentru a onora acest angajament atunci când o vom primi”, a subliniat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri