Londra sub teroare | Misterul elicopterului albastru

Data actualizării: Data publicării:
elicopter

La scurt timp după atacul de pe London Bridge, în zonă a apărut un elicopter Dauphin, despre care presa britanică scrie că ar aparține forțelor speciale ale armatei, mai exact unității „Blue Thunder” din Special Air Service (SAS). Oficial, poliția spune că trupele de elită ale armatei nu au fost implicate în intervenția de sâmbătă noaptea, dar sursele cotidianului „The Telegraph” susțin contrariul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit surselor citate, trupele de elită ale SAS au ajuns la fața locului după atacuri și nu au fost implicate direct în lichidarea teroriștilor. Cel mai probabil, au ajutat însă poliția să îi localizeze, cei trei fiind uciși după opt minute de la primul apel la numărul de urgență 999.

Câțiva membri ai forțelor speciale vor rămâne în continuare pe străzi pentru a interveni în sprijinul poliției, dacă va fi nevoie, adaugă sursele The Telegraph. Ei au intervenit alături de polițiști și după atentatul de la Manchester.

Este alertă în capitala Marii Britanii. În primă fază, o maşină suspectă a secerat, sâmbătă seară, zeci de trecători pe Podul Londrei, după care au urmat mai multe înjunghieri și s-au auzit explozii și focuri de armă în zona Borough Market. Poliția a confirmat producerea a două incidente teroriste. Cel puțin 7 persoane și-au pierdut viața. Pe de altă parte, trei atacatori au fost împușcați mortal. Nu se știe dacă erau britanici sau cetățeni străini. O celulă de criză a fost activată la Ambasada României din Londra.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri