Lupte grele în estul Ucrainei. Vladimir Putin cere retragerea armamentului greu de pe front

Data publicării:
ucraina aeroport donetk - 7185349-AFP Mediafax Foto-ANATOLII STEPANOV

Armata ucraineană a trecut la ofensivă în preajma aeroportului din Doneţk, după mai multe zile în care zona a fost ocupată, parţial, de rebelii proruşi. Pe fondul luptelor grele şi bombardamentelor continue, localnicii fac faţă cu greu situaţiei şi încearcă să reziste.

Pe de altă parte, imaginile filmate cu o dronă pe aeroportul din Doneţk arată dezastrul lăsat în urmă de bombardamente. Înregistrarea, postată pe site-urile de socializare şi preluată de presa internaţională, a fost făcută de un grup care sprijină armata ucraineană. Aeroportul fusese renovat în urmă cu 2 ani, pentru campionatul european de fotbal găzduit de Ucraina şi Polonia. Chiar dacă a fost distrus, este obiectivul pentru care se dau de luni de zile lupte crîncene între armata Kievului şi separatiştii proruşi.

În acest timp, oamenii au inceput sa manifesteze pentru pace. Inclusiv la Lugansk, în estul Ucrainei, unde mii de oameni au cerut în stradă încetarea focului.

Un marş similar a avut loc în capitala ţării, Kiev, unde au participat câteva zeci de mii de persoane, printre care primarul oraşului, Vitali Klitciko. Peste 4.800 de oameni şi-au pierdut viaţa în războiul civil care a izbucnit în primăvara anului trecut în regiunile din estul ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri