Lupte la granița ruso-ucraineană

Data publicării:
tancuri rusia conflict ucraina mediafax

(FOTO Mediafax)

„Granița ucraineană a fost încălcată de o coloană de câteva zeci de tancuri și vehicule blindate”, care au intrat pe teritoriul ucrainean în apropiere de orașul Mariupol”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Leonid Matiuhin, pentru AFP. „Coloana a fost oprită de grăniceri. Luptele sunt în plină desfășurare”, a adăugat oficialul.

Totuși, zece transportoare blindate și două tancuri au continuat să înainteze pe teritoriul Ucrainei.

Agenția de presă UNIAN. care citează un grănicer, susține că forțele rusă au deschis focul asupra oraşului Novoazovsk şi se îndreaptă spre Mariupol. Potrivit sursei, ar fi vorba despre o unitate de desant rusească, însoţită de  tancuri, blindate şi camioane.

În acelaşi timp, serviciul de presă al unei alte unităţi de grăniceri ucraineni, dislocată în regiunea Doneţk, nu dispune de informaţii cu privire la invazia militarilor ruşi, scrie publika.md

La rândul său, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care a susținut, luni, o conferință de presă, a fost întrebat despre aceste informații, dar a spus că nu știe nimic și a sugerat că ar fi vorba de o dezinformare în războiul de propagandă al Guvernului de la Kiev.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri