Mama atacatorului din Londra nu iartă acțiunile fiului ei

Data actualizării: Data publicării:
image_update_img

Mama autorului atacului de la Westminster se declară „profund şocată, întristată şi împietrită” de acţiunile criminale ale fiului ei, Khalid Masood.

image_update_img

„De când am descoperit că fiul meu era responsabil, am vărsat multe lacrimi pentru oamenii prinşi în acest incident oribil”, afirmă Janet Ajao într-o declaraţie publicată de poliţie, potrivit News.ro.

Janet Ajao subliniază că vrea să fie „absolut clar” că nu iartă acţiunile fiului ei şi că nu susţine convingerile care l-au determinat să comită atacul. Ea locuieşte în prezent într-o zonă rurală în Ţara Galilor.

Khalid Masood s-a născut în sudul Angliei în 1964 ca Adrian Elms şi a luat numele Adrian Ajao după tatăl său vitreg, cu care mama sa era căsătorit pe când era copil. Potrivit poliţiei, el şi-a schimbat numele în Khalid Masood în 2005.

Atacatorul din Londra a fost cercetat, în urmă cu șase ani, de agenția de informații MI5 în legătură cu un complot terorist care viza detonarea unei maşini-capcană la o bază militară din Luton, a dezvăluit The Telegraph. Agenții MI5 au încercat atunci să afle dacă Khalid Masood avea legături cu patru terorişti inspiraţi de al-Qaeda, care au plănuit atacul dejucat de la Luton, localitate aflată la 50 de kilometri de Londra.

Atentatul din Londra este cel mai grav din ultimii 12 ani. Khalid Masood a intrat la întâmplare cu mașina în pietonii de pe podul Westminster, apoi a înjunghiat un polițist. Bilanțul atacului: patru morți și 40 de răniți în numai 82 de secunde. Atacatorul a fost în cele din urmă lichidat și el.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri