Manifestații în marile orașe europene

Data publicării:
londra

De Ziua Internaţională a Refugiaţilor, aproape patru mii de oameni din Berlin şi-au arătat susţinerea faţă de imigranţii care caută adăpost în Europa. În faţa Porţii Brandenburg, manifestanţii au scandat "Nu frontierelor! Nu naţiunilor! Opriţi deportările!".

- Cred că Europa ar trebui să se debaraseze de strategia agresivă a Occidentului. Cred că aceasta e o problemă care aduce refugiaţi în număr mare spre ţările noastre.

- Nu e o soluţie să te izolezi de ei. Să îi trimiţi înapoi şi să îi ignori. Aceste lucruri i-au făcut să fugă (n.r. din ţările lor). Iar această problemă este ignorată de politicieni.

3.500 de oameni au manifestat şi în Paris pentru a le cere aleşilor să nu întoarcă spatele imigranţilor. Numeroşi politicieni de stânga s-au aflat în primul rând şi au purtat un banner pe care scria "Grecia, Franţa, Europa: austeritatea ucide, democraţia moare, haideţi să rezistăm!"

Proteste au avut loc şi în Marsilia şi Calais, oraşul-port din nordul Franţei în care numeroşi imigranţi ajung ilegal.

La Londra, însă, zeci de mii de oameni au pornit în marş de la Banca Angliei până la Parlamentul britanic, pentru a cere noului cabinet să renunţe la planul de a tăia ajutoarele sociale.

Celebrităţi precum cântăreaţa şi vedeta TV Charlotte Church, actorul Russell Brand şi comedianta Josie Long s-au afişat printre manifestanţi.

Proteste similare au avut loc şi în Glasgow şi Liverpool, iar organizatorii estimează că, în total, pe străzile din Regatul Unit au ieşit 250.000 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri