Marea Britanie ar putea plăti UE 60 de miliarde de euro pentru Brexit

Data publicării:
EU Referendum - Signage And Symbols
Foto: Guliver/GettyImages

Cancelarul austriac Christian Kern a afirmat joi într-un interviu pentru Bloomberg că Marea Britanie ar trebui să plătească Uniunii Europene în jur de 60 de miliarde de euro pe post de factură pentru Brexit.

EU Referendum - Signage And Symbols
Foto: Guliver/GettyImages

Kern devine, astfel, primul lider al unui stat din Uniune care avansează o sumă clară în discuțiile despre ce va presupune ieșirea din UE a Regatului Unit, transmite Politico.

„Factura ar fi de aproximativ 60 de miliarde de euro, după calculele Comisiei Europene, iar aspectul va face parte din negocierile pentru Brexit, a spus cancelarul Austriei.

Suma include angajamentele financiare luate deja de Londra în cadrul proiectelor europene și a pensiilor pentru oficialii Uniunii, potrivit Bloomberg.

Cancelarul Christian Kern a recunoscut că sunt bani pe care e posibil ca Guvernul britanic să nu îi poată da.

„Votanților britanici li s-a spus că se vor economisi mulți bani și cred că oamenii vor resimți o anumită dezamăgire, precum și frustrare, când vor vedea că se va întâmpla exact pe dos, a afirmat politicianul austriac.

Secretarul britanic pentru comerț, Liam Fox, a caracterizat drept absurdă ideea că Regatul Unit trebuie să restituie Uniunii sume mari de bani. El a afirmat că guvernul nu va plăti pentru niciun proiect european semnat după luna noiembrie.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri