Marea Britanie | Scandal în campania pentru desemnarea noului premier

Data publicării:
andrea leadsom2

Andrea Leadsom a criticat modul în care au fost interpretate declaraţiile sale despre copii din interviul acordat publicaţiei The Times. Ea spune că vrea o campanie principială şi onorabilă.

Andrea Leadsom, ministrul britanic al Energiei: „Am fost întrebată de mai multe ori despre copii şi am repetat foarte clar că nu vreau deloc ca acesta să fie subiect de campanie. Sunt dezgustată de felul cum a fost prezentat. Vreau să fie limpede: fiecare are drepturi egale în societate şi în viitorul ţării. Asta cred şi asta am crezut mereu.”

Jurnalista care i-a luat interviul spune că nu s-a înşelat.

Rachel Sylvester, jurnalist The Times: „Sinceră să fiu, am fost uşor derutată şi surprinsă pentru că eu am pus o întrebare directă şi ea mi-a răspuns, iar eu am relatat. Acum susţine că este jurnalism murdar. Am întrebat-o dacă statutul de mamă a inspirat-o în politică, iar ea a spus că, evident, Theresa May nu are copii şi aşa a descris diferenţa dintre ele.”

Aflat la summitul de la Varşovia, premierul britanic David Cameron a refuzat să vorbească despre acest scandal şi le-a cerut jurnaliştilor să se poarte ca nişte domni. În schimb, ministrul apărării, Philip Hammond, care o susţine la şefia conservatorilor pe Theresa May, a spus că, pentru a conduce un guvern, este nevoie de anumite calificări şi de experienţă şi că nu contează deloc dacă ai sau nu copii.

Andrea Leadsome a reuşit să îi supere pe mai mulţi membri marcanţi ai Partidului Conservator care i-au cerut să se retragă din cursa pentru şefia formaţiunii. Congresul partidului va avea loc la începutul lui septembrie, iar pentru prima dată după 26 de ani, Marea Britanie va avea din nou o femeie prim-ministru.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri