Marea Britanie | Toleranță zero pentru șoferii care folosesc telefonul mobil

Data actualizării: Data publicării:
tel bun

Autoritățile din Marea Britanie au aprobat o lege care sancționează aspru folosirea telefonului mobil în timpul condusului. O astfel de abatere poate duce la revocarea dreptului de a conduce, dacă se întâmplă în primii ani de la obținerea permisului, scrie Automarket.ro.

tel bun

Dacă până acum șoferii care erau prinși vorbind la telefon primeau trei puncte de penalizare, de azi penalizarea s-a dublat. Astfel, cu șase puncte primite în primii doi ani de la obținerea permisului de conducere, britanicii se vor trezi în situația în care le va fi revocat dreptul de a conduce. În plus, șoferii nu vor mai putea susține un curs de reabilitare pentru a scăpa de aceste puncte, așa cum se întâmpla înainte.

În cazul șoferilor cu vechime mai mare, permisul poate fi reținut dacă acumulează 12 puncte într-o perioadă de trei ani. Amenzile pentru folosirea telefonului mobil cresc și ele de la 100 de lire la 200 de lire, echivalentul a aproape 1.000 de lei.

Spiritul civic poate fi de ajutor, întrucât poliția a pus la dispoziție un număr de telefon prin care pot fi raportate abaterile celorlalți participanți la trafic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri