Marine Le Pen, ironizată în presa franceză după interviul acordat Digi24

Data publicării:
le pen-1

„Ieri, BFMTV-ul român (televiziune franceză de ştiri, n.r.) a difuzat acest interviu cu Marine le Pen. Postul de televiziune se numeşte Digi24. Interviul are loc într-un decor grandios. Faţă în faţă, Marine le Pen şi jurnalistul român, 15 întrebări despre Europa, extrema dreaptă”, spune Yann Barthes, realizatorul Le petit journal/Canal+.

„În primul rând, nu sunt de extremă dreapta, doamnă! Sunt patrioată.” - Este doar una dintre întrebările la care Marine Le Pen îşi pierde cumpătul, remarcă presa din Hexagon.

Un alt moment care a atras atenţia jurnaliştilor este cel în care, întrebată despre averea sa, Marine le Pen o acuză pe realizatoarea interviului că-i face un proces la televizor.

Alice Iacobescu: Există o anchetă privind declaraţia dumneavostră de avere.

Marine Le Pen: Este un tribunal român. Nu este o întrebare politică.

Alice Iacobescu: Este o întrebare. Aveţi libertatea de a răspunde sau nu.

Marine Le Pen: Doamnă, vă răspund.

Alice Iacobescu: Vă rog.

Marine Le Pen: Este un tribunal.

Alice Iacobescu: Nu. Este o întrebare. Aveţi libertatea de a răspunde sau nu.

Marine Le Pen: Vă rog. Un judecător care face politică.

Dar, relaţia tensionată pe care Marine Le Pen o are cu presa este de notorietate, la fel şi părerea sa despre jurnalişti.

„Încerc să mă ţin departe de această pălăvrăgeală care a devenit viaţa politică şi mediatică”, a spus ea într-un interviu acordat ieri unui radio francez.

Realizatorul Canal+ remarcă faptul că jurnalistul român, cel mai probabil, nu era la curent cu aceste declaraţii ale politicianului francez şi nici nu ştia ce reacţii poate declanşa dacă îi pune întrebări incomode.

„Ei bine, după ce o bună parte a interviului s-a desfăşurat cu bine, la un moment dat, ne întrebăm dacă jurnalistul român nu făcea şi el parte din această pălăvrăgeală politico-mediatică”, comentează Yann Barthes.

Alice Iacobescu: Spuneţi că nu sunteţi de extremă-dreaptă. Dacă judecaţi oamenii după originea lor şi din acest motiv doriţi să fie expulzaţi, asta nu înseamnă extrema-dreaptă?

Marine Le Pen: Este o mare minciună. Nu e nimic în programul nostru care să corespundă, în vreun fel, acestei descrieri. Îi apărăm pe francezi, indiferent de rasă, religie sau origine.

Încă un interviu în timpul căruia Marine le Pen se enervează”, mai comentează Yann Barthes.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri