Marine Le Pen susține, la Sinaia, desființarea UE: „Este un eşec total”

Data publicării:
marine le pen sinaia digi

Marine Le Pen a fost primită ca o adevărată vedetă. O maşină de jandarmi i-a deschis calea, iar un poliţist a dirijat circulaţia, astfel încât şefa Frontului Naţional să ajungă fără probleme la Cazinoul din Sinaia. Aici, mai mulţi admiratori au aşteptat-o cu zeci de steaguri.

Tema abordată de Marine Le Pen în faţa susţinătorilor, una dintre preferatele sale: desfiinţarea Uniunii Europene.

Din punct de vedere economic, Uniunea Europeană este un eşec total. Efectele sale sunt devastatoare. Nu încurajează prosperitatea oamenilor, nu vrea decât să-şi impună regulile şi provoacă nenumărate drame umane”, a spus Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional din Franța.

Şefa Frontului Naţional este şi pentru desfiinţarea spaţiului Schengen.

Teroriştii pot circula nestingheriţi prin Spaţiul Schengen, la fel şi traficanţii, islamiştii radicalizaţi, armele, drogurile, produsele de contrabandă, traficul de fiinţe umane!”, spune ea.

La conferinţa „Europa noastră - Europa Naţiunilor” au venit şi alţi lideri ai unor partide radicale. Toţi acuză Uniunea Europeană că nu a ştiut să gestioneze problema refugiaţilor şi pledează pentru oprirea valului de migranţi spre Europa.

„Nu vedem refugiaţi care să vină în Europa. Refugiaţii s-au dus deja în Liban, Iordania şi Turcia. Deci ceea ce vedem sunt „căutătorii de avere" şi jihadişti. Zilnic, ţări europene îşi pierd din ce în ce mai mult identitatea naţională, suveranitatea”, spune Marcel de Graaff, copreşedintele Grupului Europa Naţiunilor şi a Libertaţii.

Trebuie să fie zero toleranţă pentru orice fel de migrare a musulmanilor în Europa. Islamismul e o ideologie politică incompatibilă cu libertatea şi demcoraţia”, spune Tomio Okamura, preşedintele Mişcării Libertăţii şi a Democraţiei Directe din Cehia.

Cât despre finanţarea Frontului Național de către Rusia, cu scopul de a rupe Uniunea Europeană, Marine Le Pen spune că totul este o minciună.

„Nu suntem finanţaţi de ruşi. Am încercat să obţin un împrumut de la o bancă franceză şi am fost refuzată, de la o bancă europeană şi am fost refuzată, de la o bancă mondială şi am fost refuzată. Singura bancă ce a acceptat să mă primească, dar cu dobânzi deloc prietenoase - 6%, a fost o bancă ceho-rusă”, a spus ea.

Marine Le Pen este cunoscută pentru ideile sale extremiste şi antieuropene, un politician care nu se fereşte de controverse. Şi-a exclus tatăl, pe Jean Marie Le Pen, din Frontul Naţional, formaţiune pe care el o fondase, şi a postat pe reţelele de socializare fotografii cu execuţii ale organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Citiți și:

EXCLUSIV. Marine Le Pen, întrebată despre ancheta legată de declaraţia ei de avere: „Este un tribunal român. Nu este o întrebare politică”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri