Marine Le Pen visează la un trio pacifist cu Trump şi Putin

Data actualizării: Data publicării:
marine le pen in numele poporului

Marine Le Pen, şefa Frontului Naţional, formaţiunea de extremă dreapta aflată în ascensiune pe scena politică franceză, şi-a inaugurat sediul campaniei pentru alegerile prezidenţiale. Ocazie cu care a declarat că victoria ei în alegerile prezidenţiale franceze de anul viitor ar putea să ducă la formarea unui trio de putere al liderilor lumii, care să o palseze alături de cu preşedintele american Donald Trump şi de cel rus Vladimir Putin, scrie Reuters.

marine le pen in numele poporului

„Există o mişcare globală. Vorbim de o mişcare care respinge globalizarea necontrolată, ultra-liberalismul distructiv, eliminarea statelor naţionale şi dispariţia graniţelor”, a declarat Le Pen. Ea spune că, în cazul în care ar deveni preşedinţă a Franţei anul viitor, va forma cu Donald Trump şi Vladimir Putin un trio de lideri care „va fi bun pentru pacea lumii. „Asta ar fi minunat pentru pacea mondială. Dacă ajung preşedintă, atunci Franţa ar avea din nou relaţii minunate cu Rusia”, a declarat liderul Frontului Naţional.

Cartierul general al campaniei electorale a lui Marine Le Pen se întinde pe două etaje ale unei clădiri de pe Faubourg Saint-Honoré, la doi paşi de Arcul de Triumf din Paris, scrie Le Figaro. Şi, după cum a ţinut neapărat să precizele candidata, de acolo până la Palatul Elysée, sediul preşedinţiei franceze, sunt doar 1,7 kilometri.

Semnul electoral al candidatei de extremă dreapta este un trandafir – simbol tradiţional al socialiştilor. Floarea lui Marine Le Pen este însă albastră, aşezată orizontal şi are un ac lung în loc de coadă. Iar sloganul cu care şefa Frontului Naţional pleacă deja în campanie pentru alegerile care vor avea loc pe 23 aprilie şi 7 mai 2017 este: „În numele poporului”. În acest moment, sondajele estimează că Marine Le Pen va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Principalele două formaţiuni politice din Franţa, Partidul Socialist şi Uniunea pentru Mişcarea Republicană, au oarece probleme în desemnarea candidaţilor. Dreapta are nu mai puţin de 7 aspiranţi la învestire, printre care fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, fostul premier Francois Fillon şi fostul premier şi actualul primar al oraşului Bordeaux Alain Juppé. Aceştia sunt favoriţii în primul tur al alegerilor primare, care va avea loc 20 noiembrie. În sondaje, Alain Juppé este cotat cu cele mai mari şanse.

La stânga, socialiştii par în derută din cauza popularităţii variabile a preşedintelui în funcţie, Francois Hollande. Un potenţial candidat, Emmanuel Macron, fostul ministru al Economiei, s-a lansat ca independent şi se sprijină pe o platformă pe care o declară „nici la stânga, nici la dreapta”. O vreme, socialiştii au luat în calcul şi varianta unei candidaturi a premierului Manuel Valls. Vor merge însă tot cu preşedintele Francois Hollande, dar au acum o problemă: o parte a electoratului de stânga poate fi atras de promisiunile mult mai tânărului Emmanuel Macron.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri