Marș antiterorist în Istanbul

Data publicării:
Aftermath Of Suicide Bomb Attacks In Istanbul
Foto: Gulliver/ Getty Images

Sute de turci au participat, duminică, la un marş antiterorism la Istanbul, după ce sâmbătă seară a avut loc un dublu atentat soldat cu 38 de morţi. Participanţii la protest, majoritatea purtând steaguri ale Turciei, au mărşăluit până la stadionul Beşiktaş, locul în care a avut loc una dintre explozii, relatează News.ro.

Aftermath Of Suicide Bomb Attacks In Istanbul
Ceremonie funerară pentru cinci polițiști care au murit în atentate Foto: Gulliver/ Getty Images. 

Protestatarii au depus garoafe în locul exploziei. Potrivit NTV, în zonă urmează să vină şi alţi manifestanţi antiterorism.

Marşul a început la scurt timp după ce sediul poliţiei din Istanbul a avut loc o ceremonie funerară pentru cinci dintre poliţiştii care au decedat în urma dublului atentat de sâmbătă. La ceremonie au participat şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi premierul Binali Yildirim.

Aftermath Of Suicide Bomb Attacks In Istanbul
Foto: Gulliver/ Getty Images

Turcia a declarat o zi de doliu naţional duminică, după dublul atentat de sâmbătă, de la Istanbul, soldat cu 38 de morţi şi 155 de răniţi.

Cele două explozii au avut loc la mai puţin de un minut una de cealaltă, iar autorităţile vorbesc de un atac coordonat vizând forţele de ordine.

Mai întâi, o maşină-capcană a explodat în apropiere de stadionul Vodafone Arena, unde joacă echipa de fotbal Beşiktaş. Explozia a vizat locul unde se adunau ofiţerii care asiguraseră paza meciului Beşiktaş- Bursaspor.

Patruzeci şi cinci de secunde mai târziu, un kamikaze s-a detonat, în timp ce era înconjurat de poliţişti, în parcul Macka, din apropiere.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că 13 oameni au fost reţinuţi în urma dovezilor obţinute din maşina detonată.

Autorităţile au acuzat PKK pentru atac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri