"Marşul schimbării" la Madrid. Zeci de mii de oameni au participat la mitingul partidului Podemos

Data publicării:
madrid

„Da, putem! Da, putem! Da, putem! Tic-tac! Tic-Tac!”

Acesta este mesajul pe care zeci de mii de oameni, susţinători ai partidului Podemos, l-au transmis actualei puteri din Spania. Manifestanţii speră ca, la alegerile generale de la sfârşitul acestui an, formaţiunea radicală de stânga să-i îndepărteze de la guvernare pe cei care au adus statul iberic pe marginea prăpastiei. Exact aşa cum sora Podemos din Grecia, Syriza, a reuşit să vină la putere prin victoria în alegerile legislative de săptămâna trecută.

Preşedintele Podemos, un tânăr nonconformist, de 36 de ani, le-a promis oamenilor că 2015 va fi anul în care în Spania se va produce marea schimbare pe scena politică.

Anul acesta vom munci pentru ca schimbarea politică să se întâmple. Anul acesta începem ceva nou. Anul acesta este anul schimbării. Vom câştiga alegerile şi vom învinge Partidul Popular”, a fost mesajul transmis de Pablo Iglesias, preşedintele Podemos.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Succesul înregistrat de Syriza le-a dat speranţe liderilor Podemos, partid care, de altfel, e foarte apropiat de formaţiunea radicală de stânga din Grecia, înclusiv la nivelul platformei electorale: lupta împotriva austerităţii şi a politicienilor corupţi.

Atena, Europa. Ianuarie 2015. Anul schimbării. Vântul schimbării democratice suflă în toată Europa. Vântul schimbării a început să sufle în Europa”, a afirmat Pablo Iglesias.

Podemos a fost format în urmă cu doar un an, dar a câștigat deja cinci locuri la europarlamentarele de anul trecut. Acum, formaţiunea radicală de stânga se află pe primul loc în sondaje, cu o cotă de popularitate de aproape 30%. Liderii partidului speră să câştige alegerile locale şi legislative de anul acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri