Martin Schulz ar putea candida împotriva Angelei Merkel

Data publicării:
Tsipras Speaks At EU Parliament
Foto: Gulliver/ Getty Images

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a spus într-o conferinţă de presă că nu mai vrea încă un mandat în fruntea legislativului european. În schimb, vrea să se implice în politica ţării sale natale, iar pentru asta şi-a anunţat candidatura la alegerile parlamentare de anul viitor. Presa germană speculează că Schulz ar putea viza funcția de cancelar, astfel ar fi un contracandidat puternic pentru Angela Merkel. 

Tsipras Speaks At EU Parliament
Foto: Gulliver/ Getty Images

Martin Schulz nu a dat mai multe detalii despre funcţia vizată.

Presa germană scrie că preşedintele Parlamentului European ar putea viza funcţia de cancelar din partea Partidului Social Democrat. 

Un alt post pe care l-ar putea viza Martin Schulz ar fi cel de ministru de Externe. Actualul şef al diplomaţiei germane, Frank Walter Steinmeier, ar putea fi noul preşedinte al Germaniei.

Angela Merkel şi-a anunţat duminică intenţia de a candida pentru un al patrulea mandat. În vârstă de 62 de ani, actualul cancelar este în funcţie de 11 ani. Mulţi o vad pe Angela Merkel drept un garant al stabilităţii în Europa, mai ales în contextul discuţiilor privind ieşirea marii Britanii din Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri