Măsuri speciale de securitate în Normandia

Data publicării:
masuri securitate

Trupele speciale ale jandarmeriei franceze şi-au stabilit cartierul general la Castelul Benouville din Normandia, loc în care se vor afla cei 19 şefi de stat care asistă la manifestări. Lunetiştii francezi sunt pregătiţi pentru orice eveniment şi şi-au ocupat deja poziţiile în jurul castelului.

„Mulţi oameni importanţi din toată lumea vin în Franţa, astfel încât aceasta este tipul de misiune la care dorim cu toţii să participăm şi suntem mândri că facem parte din planul de securitate”, a declarat un membru al forțelor de securitate.

Castelul se afla la câţiva kilometri de podul Pegasus, acolo unde acum 70 de ani s-au dus lupte grele între trupele aliate şi militarii germani.

„Planul de securitate trebuie să funcţioneze cât mai bune posibil pentru că toată lumea ne va privi în zilele următoare”, a subliniat același oficial.

Pe lângă operaţiunile speciale de pază, pe şefii de stat îi aşteaptă un meniu special la recepţia care va urma evenimentului public, meniu pregătit special de bucătari celebri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri