Merkel: Marea Britanie nu va avea aceleași drepturi ca o țară UE după Brexit

Data publicării:
merkel

Marea Britanie nu va avea aceleași drepturi ca o țară a Uniunii Europene (UE) după Brexit, a atras atenția joi cancelarul german Angela Merkel, criticând de asemenea unele ''iluzii'' în acest sens ale Regatului Unit la ora actuală, relatează Agerpres.

merkel

O țară terță nu va beneficia de aceleași drepturi sau de drepturi mai avantajoase ca o țară membră” a UE, a spus Angela Merkel într-un discurs în Camera Deputaților (Bundestag) la Berlin, înaintea unui summit european care trebuie să fixeze liniile roșii ale UE în negocierile cu Londra după Brexit.

Pe de altă parte, șefa executivului german a mai afirmat că acțiunile recente ale guvernului turc ''au afectat puternic'' relațiile dintre Uniunea Europeană și Turcia.

Autoritățile turce au arestat în ultimele zile mii de persoane având presupuse legături cu clericul exilat în SUA, Fethullah Gulen, pe care guvernul îl suspectează că a orchestrat tentativa de lovitură de stat a unei facțiuni a armatei din luna iulie a anului trecut.

Merkel a declarat de asemenea că tratamentul la care este supus Deniz Yucel, jurnalist german aflat în detenție în apropiere de Istanbul, "este incompatibil cu statul de drept".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri