Mesaje de condoleanțe din străinătate

Data publicării:
lumanare mort

Un mesaj a venit inclusiv de la liderii ruși, în condițiile în care și pentru Moscova este, astăzi, o zi neagră - un avion cu 217 pasageri ruși s-a prăbușit în Egipt și nu există supraviețuitori.

Conducerea Federației Ruse, cu un profund sentiment de șoc, a primit știrea despre evenimentele din clubul de noapte pentru tineri Colectiv din București, în urma cărora și-au pierdut viețile 27 de tineri. Conducerea Federației Ruse regretă profund această tragedie împreună cu toată România și exprimă sincere condoleanțe către familiile, rudele si prietenii victimelor, precum și dorește o recuperare cât mai rapidă celor peste 180 de răniți, aflați în prezent în curs de tratament în spitalele din București”, se arată într-un comunicat postat în limba română pe site-ul Ambasadei Federației Ruse la București.

Un prim mesaj a fost transmis însă din partea președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. „În numele Comisiei Europene, aș vrea să exprim sincere condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor accidentului tragic de noaptea trecută petrecut într-un club din București. Sunt profund întristat să văd că viețile atâtor tineri au sfârșit atât de tragic. Gândurile mele se îndreaptă către familiile îndurerate și prieteni, dar și către cei care se străduiesc să salveze și să le acorde ajutor victimelor”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Comisiei Europene

Ambasada Statelor Unite ale Americii a aflat cu profundă tristeţe despre teribila tragedie de azi-noapte dintr-un club din centrul Bucureştiului. Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiilor, prietenilor şi cunoştinţelor celor care şi-au pierdut vieţile. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă de asemenea către numeroasele persoane rănite, care, sperăm, se vor recupera cât mai rapid”, se arată într-un mesaj postat pe contul de Facebook al Ambasadei.

Ambasada Statelor Unite ale Americii a aflat cu profundă tristeţe despre teribila tragedie de azi-noapte dintr-un club...

Posted by U.S. Embassy Bucharest on Saturday, October 31, 2015

Premierul britanic David Cameron s-a gândit atât la victimele tragediei din Egipt, cât și la ale celei din București. „Gândurile mele și rugăciunile se îndreaptă către familiile și prietenii victimelor din avionul rusesc prăbușit în Egipt și din clubul de noapte din București”, a scris David Cameron pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell a postat pe Twitter, atât în limba română, cât şi în engleză: „Sunt îngrozit de vestea tragicului incendiu de la clubul Colectiv din Bucureşti. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei afectaţi de tragedie”. Diplomatul britanic a făcut chiar mai mult. Tot pe contul său de Twitter a postat numerele de urgenţă la care puteau fi aflate sau comunicate informaţii despre victimele incendiilor.   

Ministrul de externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak, a postat pe contul său de Twitter următorul mesaj în limba română: „Sunt întristat de tragedia din clubul din Bucureşti şi moartea îngrozitoare a atâtor tineri. Condoleanțe familiilor şi oamenilor din România".

În semn de solidaritate și de compasiune cu poporul român și familiile victimelor, drapelele vor fi coborâte în bernă la Ambasada Franței, în toate sediile Institutului Francez din România, precum și la Liceul Francez din București, pe durata celor trei zile de doliu național”, a transmis Ambasada Franţei pe pagina de Facebook. 

În semn de solidaritate și de compasiune cu poporul român și familiile victimelor, drapelele vor fi coborâte în bernă la...

Posted by Ambassade de France en Roumanie on 31 Octombrie 2015

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri