Mesajele liderilor politici români după atacul de la Londra

Data publicării:
klaus iohannis tribuna presidency

Președintele Klaus Iohannis transmite că este alături de românii răniți în atacul de la Londra, pe care îl cataloghează drept teribil.

klaus iohannis tribuna presidency

"Sunt alături de românii răniți în atacul teribil din Londra și de toți cei afectați", a scris Iohannis, miercuri seara, pe Twitter.

El le transmite condoleanțe familiilor victimelor: "RO solidară cu UK".

Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat miercuri întreaga solidaritate cu poporul și guvernul britanic.

"În urma atacului terorist care a avut loc astăzi, la Londra, îmi exprim întreaga solidaritate cu poporul și guvernul britanic. Faptul că atacul a avut loc lângă clădirea Parlamentului, simbol al democrației și pluralismului, arată că a fost îndreptat împotriva valorilor care stau la baza statelor europene moderne, ceea ce îl face cu atât mai condamnabil.Transmit condoleanțe familiilor victimelor și sper că toate persoanele rănite în atac, în particular cetățenii români răniți, beneficiază de cea mai bună îngrijire și asistență medicală", a scris Dragnea, pe Facebook.

Tototată, Guvernul a informat că premierul Sorin Grindeanu este informat permanent despre starea românilor răniți în atentatul terorist de la Londra.

"Premierul României este informat permanent despre starea românilor răniți în atentatul terorist de la Londra. În această seară prim-ministrul a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie, care l-a informat în legătură cu demersurile făcute de ambasadă pentru sprijinirea românilor afectați. Ne exprimăm solidaritatea cu poporul și guvernul britanic și condamnăm ferm orice act terorist", se arată într-un mesaj publicat miercuri seară pe pagina oficială de Facebook a Guvernului.

MAE a informat miercuri că "din cele mai recente informații obținute de la autoritățile locale, au fost identificate două persoane de cetățenie română care au fost rănite" în atacul din Londra.

Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenței medicale, se arată într-un comunicat al MAE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri