Mesajul de felicitare al premierului britanic către Klaus Iohannis

Data publicării:
cameron5287793-AFP Mediafax Foto-Carl Court

FOTO: AFP/MediafaxFoto

Ambasada Marii Britanii la București a dat publicității, marți, mesajul de felicitare transmis de premierul de la Londra președintelui ales al României:

„Dragă domnule Preşedinte ales,

Permiteţi-mi să vă felicit cu ocazia câştigării alegerilor prezidenţiale din România.

Marea Britanie şi România au dezvoltat un parteneriat puternic, bazat pe valori şi obiective comune, precum şi pe legături interumane. Aştept cu interes să colaborăm pentru a întări pe mai departe aceste relaţii şi cooperarea dintre ţările noastre.

Campania dumneavoastră prezidenţială a demonstrat o hotărâre clară în ceea ce priveşte combaterea corupţei, creşterea responsabilităţii şi îmbunătăţirea transparenţei, în anii care vor veni. Marea Britanie este gata să vă susţină în demersul de a face schimbări sistematice în acest domeniu.

De asemenea, aştept cu interes să colaborăm în interiorul Uniunii Europene, pentru a răspunde unor provocări comune, precum criza din Ucraina şi reforma UE.

Lupta împotriva şomajului, promovarea creşterii economice şi a competitivităţii europene la nivel global servesc interesele tuturor statelor membre ale Uniunii, la fel ca şi gestionarea presiunilor aduse de migraţie, aşa cum am subliniat în discursul meu din luna noiembrie. Dorim să colaborăm cu toţi partenerii noştri europeni pentru a realiza aceste schimbări şi sper să le discutăm împreună în viitorul apropiat.

Cu sinceritate,

David Cameron

Citiți AICI reacția președintelui ales, Klaus Iohannis


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri