Mesajul unui tată îndoliat: „Putin, monstrule, viața mea este ruinată de tine!”

Data publicării:
olandeza cu tata care i-a scris lui putin-1

(sursa foto: https://www.facebook.com/elsemiek.deborst?fref=ts)

 „Domnule Putin, monstrule,

Mii de mulţumiri liderilor separatişti din Ucraina pentru că au ucis-o pe draga şi singura mea fiică, singurul meu copil, Elsemiek (..) Sper că sunteţi mândri că aţi inclus-o şi pe ea în războiul vostru, pe ea şi viaţa ei scurtă. Sper că vă puteţi uita în oglindă după ce aţi făcut!

Vă mulţumesc încă odată.

Cu sinceritate,

Tatăl lui Elsemiek, Hans de Borst, a cărui viaţă este ruinată de tine, monstrule!", scrie bărbatul, potrivit The Telegraph.

La mii de kilometri depărtare de locul tragediei, rudele oamenilor ucişi în războiul altora aşteaptă îndureraţi să primească sicriele celor dragi. Şi mai ales să afle cine sunt vinovaţii şi că ei vor plăti.

„Trebuie luate măsuri împotriva lor, pentru că sunt responsabili de această faptă barbară”, spune Zulkifli Abdul Rahman, ruda unui membru al echipajului.

Între timp, premierul Ucrainei anunţă că echipele de pe teren au recuperat 272 de trupuri ale victimelor de la locul prăbuşirii. Printre ei este şi un băiat de 15 ani, care înainte de decolarea zborului MH17 a postat pe Facebook o fotografie cu el şi cu mama lui, încântaţi că pleacă în vacanţă.

Premierul Ucrainei îi acuză însă pe separatiştii proruşi că nu permit plecarea trenurilor în care sunt încărcate sicriele victimelor.

„Am trimis două trenuri cu patru vagoane care acum se află în oraşul Torez. Aceste gorile nemernice nu permit trenurilor să părăsească zona”, a declarat Arseni Iațeniuk.

Pe de altă parte, o echipă de experţi internaţionali a ajuns astăzi în zona în care s-a prăbuşit aeronava cu 298 de oameni la bord şi culeg mărturii cutremurătoare de la localnici: „Bucăţi de cadavre au început să cadă. Pe acoperişuri şi în grădini”, au povestit localnicii.

Putin vorbește

Pe de altă parte, preşedintele rus, Vladimir Putin, intervine pentru prima dată public în scandalul diplomatic declanşat de doborârea în Ucraina a avionului cu 298 de pasageri la bord. Liderul de la Kremlin spune că tragedia aviatică nu trebuie folosită ca unealtă politică. Între timp, Ucraina a anunţat că va preda Olandei conducerea anchetei în acest caz, ţara care a pierdut cei mai mulţi cetăţeni în tragedie.

„Nimeni nu ar trebui şi nimeni nu are dreptul să folosească această tragedie pentru a-şi atinge scopurile politice egoiste. Incidente ca acesta nu trebuie să dezbine, ci să unească oamenii”, a afirmat președintele rus.

După tragedia aviatică din estul Ucrainei, Vladimir Putin a acuzat autorităţile de la Kiev că sunt responsabile pentru ceea ce s-a întâmplat pe teritoriul ţării lor. Oficialii ucraineni, dar şi mulţi lideri occidentali au arătat cu degetul spre Rusia, despre care spun că a furnizat armament separatiştilor din regiunea Doneţk.

„Îi vom aduce în faţa justiţiei pe toţi cei responsabili, inclusiv ţara care se află în spatele acestei scene, care a furnizat arme ilegale, sprijin financiar, i-a antrenat pe aceşti nenorociţi şi a susţinut şi chiar a orchestrat acest tip de crimă odioasă”, a promis premierul Iațeniuk.

Separatiștii susțin că au cutiile negre

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunţat că racheta care a doborât avionul malaezian a fost lansată de experți militari ruși, iar ordinul ar fi fost dat de liderul uneia dintre grupările armate separatiste, Igor Bezler, cu numele de cod "Demonul". Acesta ar fi fost implicat şi în operaţiunile din Crimeea, înainte ca peninsula să fie alipită de Rusia în luna martie.

Tot separatiştii au luat şi cutiile negre ale avionului prăbuşit şi refuză să le predea autorităţilor ucrainene. Ei spun că le vor înmâna doar experților Organizației Internaționale a Aviației Civile.

„Vă pot spune că am găsit unele detalii tehnice ale avionului, care presupunem că sunt cutiile negre, aşa-zisele cutii negre. (...) Aceste obiecte au fost livrate oraşului Doneţk şi sunt sub controlul meu. Îi aşteptăm pe reprezentanţii Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei, cărora le vom preda obiectele”, a anunțat Aleksandr Borodai, lider al separatiștilor din Donețk, potrivit unei interceptări.

Rebelii vor să scape de armamentul rus

Noi interceptări incriminează şi mai mult Rusia, care până acum a respins orice implicare în situaţia explozivă din estul Ucrainei. Nu sunt însă singurele. Serviciile secrete de la Kiev au dat publicităpţii o intgerceptare cafre dovedeşte ca în ziua tragediei, pe 17 iulie, cel puţin un sistem de rachete de tip BUK-M, cu tot cu echipaj, a trecut graniţa din Rusia în Ucraina.

Puşi la colţ de o lume întreagă, separatiştii proruşi încearcă acum să îşi şteargă urmele. Oficialii de la Kiev spun că au mai multe dovezi care arată că rebelii vor să scape acum cu orice preţ de armamentul primit de la ruşi.

„În ultimele 24 de ore, patru tancuri, trei vehicule militare, trei lansatoare multiple de rachete 'GRAD', patru transportoare blindate şi mai multe camioane 'URAL' cu muniţie au fost aduse în regiunea Lugansk din partea rusă”, a declarat Andrei Lisenko, reprezentant al Consiliului de Securitate al Ucrainei.

După toate aceste noi dovezi, Washingtonul somează Rusia să îşi clarifice poziţia.

„Este clar că Rusia îi sprijină pe separatişti, îi înarmează pe separatişti, îi încurajează pe separatişti, îi instruieşte pe separatişti, iar Rusia trebuie să intervină pentru a se delimita în acest caz”, a declarat secretarul de stat John Kerry.

Deocamdată Moscova s-a abţinut să comenteze noile probe prezentate de la Kiev. Anterior, imediat după doborârea aeronavei malaeziene, Vladimir Putin a spus că Ucraina poartă toată vina pentru această tragedie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri