Metoda unui primar din Franţa pentru a-i alunga pe romi: a deversat cisterne cu noroi în tabăra acestora

Data publicării:
noroi tigani

La primele ore ale dimineţii, două camioane încărcate cu noroi au ajuns pe terenul viran pe care se află tabăra improvizată. În prezenţa mai multor oficiali şi poliţişti, întreaga încărcătură a fost deversată lângă corturile în care trăiesc cinci familii de romi.

Cel care a plătit întreaga operaţiune este primarul localităţii de care aparţine terenul pe care romii îşi instalaseră corturile. Bărbatul spune că toţi romii din tabără au fost expulzaţi săptămâna trecută de pe alt teren printr-un ordin judecătoresc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bernard Delaby, primarul localităţii Haubourdin: „Nu există alte metode de a-i împiedica pe aceşti tineri să se instaleze pe acel teren”.

În sprijinul celor care locuiau în tabăra ilegală au sărit mai multe organizaţii de apărare a drepturilor omului.

Mai mult, spun cei care militează pentru respectarea drepturilor omului, astfel de practici nu fac decât să îngreuneze integrarea romilor şi să accentueze marginalizarea lor. Anul trecut, autorităţile franceze au expulzat aproximativ 13.000 de romi din 138 de tabere instalate pe teritoriul ţării.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri