Milioane de euro pierdute de companii germane din cauza unei escrocherii

Data publicării:
frauda esrocherie hacker shutterstock_369975851
Foto: Shutterstock

Companii din Germania au pierdut milioane de euro din cauza unei escrocherii numite „frauda CEO”, în care infractorii se folosesc de memo-uri false din partea unor directori generali prin care determină angajaţii departamentelor de contabilitate să transfere fonduri, potrivit agenţiei federale pentru securitate cibernetică, transmite Reuters.

frauda esrocherie hacker shutterstock_369975851
Foto: Shutterstock

Agenţia BSI a anunţat că investigarea noii escrocherii a dus la constituirea unei liste de 5.000 de posibile ţinte, iar persoanele au fost avertizate.

Infractorii se folosesc de informaţii obţinute din reţelele de socializare, site-urile companiilor, site-urile de recrutare şi chiar sună la companii pentru a obţine informaţii despre directori.

Poliţia estimează că escrocheria a costat companiile milioane de euro, în ultimele luni.

Escrocii vizează angajaţii departamentelor de contabilitate şi de audit care pot transfera fonduri, folosindu-se deseori de presiunea timpului şi de avertismente despre ”un proiect secret”, pentru a-i manipula să facă plăţile.

Preşedintele BSI, Arne Schoenbohm, a cerut companiilor care au căzut pradă escrocilor să anuleze tranzacţiile şi să anunţe poliţia.

De asemenea, Schoenbohm a cerut companiilor să îşi avertizeze angajaţii autorizaţi să facă tranzacţii financiare despre acest tip de fraudă.

BSI nu a făcut publice numele companiilor afectate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri