Ministrul britanic al Apărării: Unul dintre cele mai noi distrugătoare ale Marinei Regale Britanice va fi prezent în portul Constanţa

Data publicării:
michael fallon

Oficialul britanic a avut discuţii în această dimineaţă cu omologul său român, Mircea Duşa, şi cu premierul Victor Ponta şi urmează să aibă o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis.

Marea Britanie va fi ţara cu cea mai mare contribuţie în dezvoltarea comandamentelor NATO în România.

Vreau să fac astăzi anunţul oficial că unul dintre cele mai noi distrugătoare ale Marinei Regale Britanice va fi prezent în portul Constanţa în această toamnă. În legătură cu sistemul de apărare antirachetă, vreau să vă spun că este unul defensiv, aşa cum îi spune şi numele, la fel este şi alianţa NATO, o alianţă defensivă. Nici România şi nici Marea Britanie nu se vor lăsa intimidate de ameninţări la adresa Alianţei sau de ameninţări la adresa membrilor săi”, a spus Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării.

Declaraţiile ministrului britanic al apărării vin într-un moment extrem de tensionat. Mai mulţi oficiali ruşi au declarat că România ar putea deveni o ţintă pentru că a permis ca pe teritorul său să fie amplasată o componentă a scutului american antirachetă.

În cadrul vizitei oficialului britanic s-au pus la punct şi ultimele detalii legate de înfiinţarea celor două comandamente NATO în România.

Am discutat despre cele două comandamente care vor fi organizate în România, comandamentul NFIU (n.r.Unitate de Integrare a Forțelor NATO) şi comandamentul de divizie pe flancul sud-estic. Domnul ministru m-a asigurat că militarii britanici vor fi prezenţi în ambele comandamente”, a spus Mircea Duşa.

După summitul NATO din Ţara Galilor, Maria Britanie a fost prima ţară care şi-a anunţat contribuţia cu trupe pentru înfiinţarea în România a două comandamente multinaţionale ale Alianţei. În plus, în lunile următoare, 350 de militari din Regatul Unit vor participa la trei exerciţii care vor avea loc la noi în ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri