Ministrul de Externe al Austriei vrea o "revoluţie" în privinţa comisarior europeni

Data actualizării: Data publicării:
comisia europeana ec europa eu 1

Sebastian Kurz, şeful diplomaţiei de la Viena, a propus o serie de măsuri pentru a creşte eficienţa Uniunii Europene, inclusiv înjumătăţirea numărului de la 28 la 14 comisari europeni şi abrogarea a două norme europene pentru fiecare adopată, transmite Reuters, preluat de News.ro.

comisia europeana ec europa eu 1

Ministrul austriac de Externe a sugerat ca numirea comisarilor să se facă pe baza unui sistem rotativ între ţările membre ale Uniunii Europene, potrivit News.ro.

În acest moment, fiecare ţară are dreptul să nominalizeze un comisar pentru Comisia Europeană, care trebuie să treacă de audierile din Parlamentul European.

De asemenea, ministrul austriac vrea să întărească politica comună a blocului în domeniul afacerilor internaţionale şi securităţii.

”Uniunea Europeană este prea slabă în ceea ce priveşte o serie de probleme majore şi prea dominată de segmente minore”, a declarat Sebastin Kurz.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va prezenta miercuri o ”carte albă” cu privire la strategia de întărire a blocului după începerea procesului de retragere a Marii Britanii din UE.

Austria va prelua preşedinţia rotativă începând cu iulie 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri