Sari la conținut
News Alert

Ministrul de Externe german vrea ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei 

Sancțiunile nu sunt un scop în sine. Ele ar trebui să reprezinte un impuls pentru schimbarea unui comportament”, a spus Steinmeier pentru RedaktionsNetzwerk Deutschland, o rețea de ziare locale din Germania.

Ministrul de Externe german a declarat că sancțiunile ar trebui ridicate, gradual, dacă Guvernul Rusiei demonstrează că încearcă să implementeze Acordul de la Minsk pentru menținerea păcii în Ucraina.

O abordare de tipul totul sau nimic, chiar dacă sună bine, nu înseamnă nimic”, a spus Steinmeier.

Duminică, trei soldaţi ucraineni au fost ucişi în estul ţării, în luptele cu separatiştii proruşi.

Ministrul german de externe a zdruncinat unitatea NATO, după ce a condamnat, într-un interviu, atitudinea războinică a Alianţei Nord-Atlantice faţă de Moscova.

El a criticat desfăşurarea de trupe NATO în ţările apropiate de frontiera rusă - referire la recenta decizie a Alianţei de a trimite batalioane în România, Bulgaria, Ţările Baltice şi Polonia.

Mesajul ministrului german de externe vine după ce preşedintele rus Vladimir Putin a atacat, din nou, Alianţa Nord Atlantică. Liderul de la Kremlin acuză NATO că amplifică anumite conflicte şi situaţii pentru a-şi justifica existenţa şi mutarea unor trupe aliate tot mai aproape de graniţele Rusiei.

Toate aceste escaladări au continuat probabil pentru a justifica existenţa NATO. Au nevoie de un inamic extern. În caz contrar, nimeni nu ar înţelege de ce mai este nevoie de această organizaţie”, a spus Vladimir Putin.

Citiți și:
Germania critică politica NATO față de Rusia
NATO, criticată din interior. Fost ministru de Externe: „Nu se pune în discuție o divizare a Europei Occidentale”